Citroen AX / General Electric Vector II / General Electric Vector II

Prijs
Verkocht
Financieren
Merk
Citroen
Model
AX / General Electric Vector II
Uitvoering
/ General Electric Vector II
Carrosserie
Overig
13 km
Apk
Nee
Bouwjaar
1989
Bouwjaar
01-1989
Kleur
Rose
5
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig

Opmerkingen

Tja, unieker dan deze General Electric (GE) Vector II gaat het niet worden. Uit dezelfde periode komt de Porsche 959 - en daar zijn er meer van dan van dit model.

Het ontwerp is nog aardig van deze tijd, maar wat staat hier eigenlijk? Hiervoor heb ik informatie van het Citroën Forum gehaald.

Dit moois is al in 1989 ontworpen, en als basis is een Citroën AX gebruikt. Daarin heeft GE allerlei slimme vondsten toegepast; bijvoorbeeld gebruikmakend van volledig gerecycled en recyclebaar kunststof. Nu is dat gewoon, toen was dat nog niet vanzelfsprekend. Ook heeft GE een ander, heel modern ogend dashboard ontworpen voor de Vector II. Verder zijn er andere deurgrepen (ze lijken wel heel erg op die van de Twingo 1, zal Renault ze afgekeken hebben?), een lagere tildrempel voor de boodschappen....

Deze Vector II heeft op de Kunststoffmesse van 1989 (K'89) gestaan. Veel later is hij present geweest op de Citromobile van 2012 - zie één na laatste foto.

Het gaat hier om een prototype, puur voor demonstratiedoeleinden. dus zonder kenteken of inschrijving. Er is geen chassisnummer (VIN). Nu staat er 13km op de kilometerteller. De motorkap ontbreekt en is het plastic kapje van één van de koplampen weg, net als een gedeelte van de middenconsole. De motor loopt niet en de remmen functioneren niet..
De Pirelli`s van ca. 27 jaar geleden zijn er nog steeds, met voldoende profiel maar ook met veel droogtescheurtjes. Nieuwe banden zijn noodzakelijk. Door het buitenstaan is ie er niet beter op geworden - op diverse plekken is er lichte roestvorming te vinden.

Nu zoek ik iemand die deze Vector II een mooie plek geeft - het was destijds toch een prototype die zijn tijd (ver?) vooruit was.... Hij hoort wat mij betreft in een museum.Hoewel aan de informatie van deze advertentie de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan Auto-Podium niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Voor de exacte uitvoering en beschikbaarheid van de auto kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

In sommige gevallen wordt voor het verkrijgen va de verstrekte informatie diverse websites geraadpleegd waarvan de juistheid niet altijd te controleren is. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

Motor
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig
Cilinders
4
Exterieur
Kleur
Rose
5