Hillman Super Minx Mk2 1964, origineel Nederlands kenteken en originele details

Prijs
Verkocht
Financieren
Autorapport
Merk
Hillman
Model
Super Minx Mk2
Uitvoering
1964, origineel Nederlands kenteken en originele details
Kenteken
HZ4626
Carrosserie
Overig
67169 km
Apk
Ja, tot 21-07-2020
Bouwjaar
1964
Bouwjaar
04-1964
Kleur
Groen
4
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig

Opmerkingen

Dit is echte British Heritage; een Hillman Super Minx Mk2. En dan ook nog met origineel Nederlands kenteken uit 1964. Toendertijd geleverd door de Rootes-dealer Jongeleen uit Leiden.

Waar ik op aansla bij deze Hillman is het karakter. Het is geen museumstuk maar een auto met 'period-correcte' gebruikssporen: de bekleding van de bestuurdersstoel is wat gescheurd, her en der wat krasjes / deukjes, heel lichte roestvorming op de dorpels. De knipperlichten op de spatborden horen oorspronkelijk niet op deze auto. Verder heeft hij diverse leuke details; de sticker van de leverende dealer, Bovendien loopt de motor (1592cc) heel mooi, de handbak schakelt fijn, en zoals het hoort bij Engelse auto's: een drupje olie onder de motor is hem niet vreemd. APK t/m juli 2020.

Tot slot voor de statistici: In Nederland zijn er in totaal 4 Hillman Super Minx Mk2 met origineel Nederlands kenteken bekend. Dit is de HZ-46-26.

Trefwoorden: Rootes, Imp, Hilmann, Sunbeam, Jaguar, Rover, British Leyland, Mini, Maxi, Austin, Goodwood, MG Magnette, Vauxhall Victor, MorrisHoewel aan de informatie van deze advertentie de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan Auto-Podium niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Voor de exacte uitvoering en beschikbaarheid van de auto kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

In sommige gevallen wordt voor het verkrijgen va de verstrekte informatie diverse websites geraadpleegd waarvan de juistheid niet altijd te controleren is. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

  • APK bij aflevering
Motor
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig
Cilinders
4
Exterieur
Kleur
Groen
4
Gewicht
1070 kg
Wielbasis
2560 mm