Renault Dauphine Gordini Gordini

Prijs
Verkocht
Financieren
Autorapport
Merk
Renault
Model
Dauphine Gordini
Uitvoering
Gordini
Kenteken
KR53SL
Carrosserie
Overig
50988 km
Apk
Nee
Bouwjaar
1965
Bouwjaar
06-1965
Kleur
Rood
4
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig 4 versnellingen

Opmerkingen

Bij oldtimers is er over het algemeen een sterke scheiding: Auto's die tot de laatste moer uit elkaar zijn gehaald en weer in elkaar zijn gezet, nieuw spuitwerk, nieuwe rubbers, nieuw noem maar op. Categorie museumstukken, beter dan hoe ze de fabriek hebben verlaten. Als een auto zich op die status bevindt dan durven de eigenaren er vaak niet meer mee te rijden. Want stel je voor dat....

Aan de andere kant van het oldtimerspectrum zijn er ook vele te vinden: Totaalprojecten, veel laswerk, incompleet, interieur in vergaande staat van ontbinding, verprutst door verschillende 'restaurateurs', gestrand ver buiten het zicht van de haven. Soms opgeslagen in dozen. Auto Motor Klassiek (AMK) heeft daar een mooie rubriek voor, namelijk 'verkeerd afgelopen'.

In het middengebied worden relatief gezien weinig auto's aangeboden. Auto's met aanvaardbare patina. Net interieur. Nauwelijks tot geen laswerk. Compleet, niet verschroefd. Vaak aandacht nodig op de motor, de remmen, de banden en het chroomwerk. Zo'n exemplaar staat nu wel op het Podium.

Het is een Renault Dauphine Gordini, een sportieve variant op de 'gewone' Dauphine. In plaats van 32pk werd het vermogen opgepept naar 40pk (+ 25%), topsnelheid ging naar een respectabele 125km/uur. Uitgerust met schijfremmen rondom, en dat was uniek voor de 60-er jaren.

Deze Dauphine Gordini komt uit 1965, en zal eind deze maand 52 jaar oud worden. In de originele lak Rouge Monthyo (code 789), de kleurstempels zijn zelfs nog terug te vinden in de kofferbak. En er zijn meer leuke details te vinden, maar het ontdekken van die laat ik aan de nieuwe eigenaar. Hij is inmiddels gereserveerd door een aspirant-koper.Hoewel aan de informatie van deze advertentie de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan Auto-Podium niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Voor de exacte uitvoering en beschikbaarheid van de auto kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

In sommige gevallen wordt voor het verkrijgen va de verstrekte informatie diverse websites geraadpleegd waarvan de juistheid niet altijd te controleren is. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

Motor
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig 4 versnellingen
Cilinders
4
Exterieur
Kleur
Rood
4
Gewicht
660 kg
Wielbasis
2270 mm