Renault Dauphine R1094 schijfremmen rondom, recente APK, harde auto, met gebruikerssporen

Prijs
Verkocht
Financieren
Autorapport
Merk
Renault
Model
Dauphine R1094
Uitvoering
schijfremmen rondom, recente APK, harde auto, met gebruikerssporen
Kenteken
DR6238
Carrosserie
Overig
63790 km
Apk
Ja, tot 03-12-2020
Bouwjaar
1964
Bouwjaar
07-1964
Kleur
Wit
Bekleding
Stof Bruin
4
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handmatig 3 versnellingen

Opmerkingen

54 jaar geleden, in 1964, was een Renault Dauphine een veel geziene auto. Als opvolger van de Renault 4CV had de Dauphine meer ruimte, meer comfort. Hele volksstammen zijn op de achterbank van regenachtig Nederland naar zonnig Zuid-Frankrijk gereden, staand tussen de voorstoelen, zonder veiligheidsgordels. Onveiligheid bestond nog niet. Hoewel, in 1964 schijfremmen rondom, vraiment? Oui!

Dit is een R1094, een type-aanduiding voor de Renault Dauphine, en is het bewijs dat Renault in 1964 al rondom schijfremmen leverde op een middenklasse-auto. De sticker is zelfs nog terug te vinden op de achterruit.

Deze van origine Franse Dauphine - hij is z'n leven begonnen in Frankrijk, Département 71, Région Sâone-et-Loire. Dit ligt ten oosten Van Frankrijk, tussen Dijon en Lyon in. De toenmalige eigenaar heeft gekozen voor roomwit, blanc réjane. In 1998 is deze Dauphine in Nederland geïmporteerd en sinds 2001 in bezit van de huidige eigenaar. Met recente keuring (APK geldig tot december 2020) kan men veel kanten op met deze bijzondere Dauphine. Het is geen museumstuk, er zijn her en der wat gebruiks- en ouderdomssporen (mag ook wel na na bijna 55 jaar). Het is echt een Dauphine die je durft te gebruiken.

Aan boord een 845cc Ventoux motor, die graag aanslaat en gretig aanpakt. Met de automatische choke geen gedoe met een handle... 3 versnellingen vooruit (en 1 achteruit) waar hij zonder gemor in valt.

Als je een goed rijdbare, onverprutste en bijzondere Renault Dauphine zoekt tegen een eerlijke prijs dan is dit een uitgelezen kans. Stap in en herbeleef je jeugd!Hoewel aan de informatie van deze advertentie de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan Auto-Podium niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Voor de exacte uitvoering en beschikbaarheid van de auto kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

In sommige gevallen wordt voor het verkrijgen va de verstrekte informatie diverse websites geraadpleegd waarvan de juistheid niet altijd te controleren is. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Auto-Podium.

  • APK bij aflevering
Motor
Brandstof
Benzine
Vermogen
20 Kw / 27 Pk
Topsnelheid
112 km/h
Acceleratie
37.0 sec. 100 km/h
Transmissie
Handmatig 3 versnellingen
Aandrijving
Achterwiel
Cilinders
4 (845cc)
Exterieur
Kleur
Wit
4
Gewicht
680 kg
Interieur
Bekleding
Bruin